Bordi i Dhomës Amerikane diskuton prioritetet me Kryetarët e Komiteteve

DSC_0856

Bordi i Dhomës Amerikane organizoi një takim me Kryetarët e Komiteteve në formatin e network-ut për të diskutuar mbi punën e përbashkët në përcaktimin...

Read More

“Boom” i ekonomisë transatlantike  më e fuqishmja në botë

Transatlantic report

Neritan Mullaj, Drejtor Ekzekutiv AmCham Albania Edicioni i 21-të i Raportit Ekonomia Transatlantike 2024 ka prodhuar një rezultat mbresëlënës dhe...

Read More

Dhoma Amerikane përfshihet përmes ekspertëve në diskutimin kombëtar për zhvillimin e forcave të punës. Konferenca për Arsimin Profesional ul në një tryezë, biznesin, institucionet dhe ndërkombëtarët

Screenshot-2024-04-04-103056-1

Konferenca dy ditore Kombëtare për Arsimin dhe Formimin Profesional ka vënë theksin në hartimin e politikave për të mësuar dhe zhvilluar dhe kualifiku...

Read More

Komentet e AmCham mbi “Për sigurimin e detyrueshëm të banesave nga tërmetet”

termet albania

78.1-AmCham-Komente-mbi-projektligjin-mbi-sigurimin-e-detyrueshem-per-termetet-1Download

Read More 0

Dhoma lobon mbi Aktet nënligjore që rregullojnë Ligjin e të Ardhurave Tatimore

Screenshot 2022-07-13 145725

Aktet nënligjore të ligjit të Tatimit mbi të Ardhurat kanë patur vëmendjen e ekspertëve në Dhomën Amerikane, të cilët kanë diskutuar me intensitet ndr...

Read More 0

Komente mbi projektligjin per taksen mbi pasurine e paluajtshme

77.AmCham Komente mbi projektligjin per taksen mbi pasurine e paluajtshme

77.AmCham-Komente-mbi-projektligjin-per-taksen-mbi-pasurine-e-paluajtshmeDownload

Read More 0

Anketa e 26-të vjetore globale e CEO-ve të PwC

Screenshot-2023-04-04-101155

On a global level 4,410 CEOs responded to PwC’s 26th Annual CEO Survey. Unlike last year, there is a pessimistic view for global economic growth, from...

Read More 0

IFC përgatit një paketë studimore për Falimentimin

Falimenti foto ilustrative

Korporata Financiare Ndërkombëtare (IFC), pjesë e Grupit të Bankës Botërore, në kuadër të Projektit për Zgjidhjen e Borxhit dhe Daljen e Biznesit, Faz...

Read More 0

Sfidat e vitit 2023 – janë më të mëdha se vitin e kaluar

9G4A9651 (002)

Enio Jaço, President i Dhomës Amerikane të Shqipërisë Realiteti global afatshkurtër është i vështirë. “Ne presim që një e treta e ekonomisë b...

Read More 0

Intervistë me Elton Çollaku, Administrator i Unionit Financiar Tiranë (UFT)

Screenshot 2022-07-elton collaku e fundit

Banka e Shqipërise ka bërë të ditur se në 2021 u shënua niveli më i lartë që prej 2009 i reminetancave, me një vlerë prej 761 milion euro.  Si e ...

Read More 0