Workshopi “Bashkëpunimi në ekip, në mjedise virtuale” / “Teaming in a virtual environment” Workshop

Workshop i Komitetit të Punës dhe Etikës Si të punosh virtualisht në ekip Kushtet e pandemisë dhe puna nga shtëpia, ka sjellë sfida të reja për ekipet. Të punosh virtualisht dhe të kesh eficencë nga bashkëpunimi në ekip, duket se të kërkon përvetësimin e disa teknikave të nevojshme. Pikërisht për këto teknika dhe forma të […]

AmCham Albania dhe AIMS International organizojnë trajnimin: Përzgjedhja e talenteve në Normalitetin e Ri – Një perspektivë Digjitale

Normaliteti ri digjital në të cilin po punojnë bizneset për t’ju përshtatur epokës së re post Covid- 19, ka shndërruar shumë nga proceset e punës mes të cilave edhe rekrutimin. Për të sjellë një perspektiv të qartë të mënyrës se si mund të kryhet një rekrutim nëpërmjet teknologjisë dixhitale, Dhoma Amerikane në bashkëpunim me AIMS International […]

AmCham organizon trajnimin mbi të ardhmen e biznesit në post COVID-19 / AmCham organizes training on the future of doing business in a post COVID-19 world

Vazhdimi i biznesit në epokën e re digjitale Në një botë të goditur nga pandemia ku shëndeti dhe ekonomia u futën në një krizë të paprecedentë, të sigurosh vazhdimësinë nuk është e lehtë. Dhoma Amerikane i ka ofruar anëtarëve të saj trajnimin me temën “Vazhdimësia e biznesit, Përshtatja në një botë të re”-  nën drejtimin […]

AmCham Prezanton Edicionin e 8-të të Indexit të Biznesit për Vitin 2019

AmCham Prezanton Edicionin e 8-të të Indexit të Biznesit për Vitin 2019. Dhoma Amerikane e Tregtisë në Shqipëri (AmCham) prezantoi sot Edicionin e 8-të të Indeksit të Biznesit për vitin 2010-2020, në konferencën me temë: “Rritja Ekonomike Fillon me Klimën e Biznesit”.  Të pranishëm në panel, për të adresuar gjetjet e raportit dhe diskutuar mbi […]

Presidenti Jaço dhe Përfaqësues të AmCham Takojnë Kryetarin e PD-së, z. Lulzim Basha / President Jaço and AmCham representatives meet with Democratic Party leader Mr. Lulzim Basha

Presidenti Jaço dhe Përfaqësues të AmCham Takojnë Kryetarin e PD-së, z. Lulzim Basha Presidenti i Dhomës Amerikane të Tregtisë, z. Enio Jaço dhe anëtarë të Bordit të AmCham zhvilluan një takim me Kryetarin e PD-së, z. Lulzim Basha dhe Këshilltarët e tij për Çështjet Ekonomike. Takimi u zhvillua me ftesë të Partisë Demokratike. Presidenti i […]

“How to resolve bankruptcy disputes outside the court system” Workshop

IFC provides guidance to AmCham members on creditor-borrower negotiation details How to resolve bankruptcy disputes outside the court system Resolving business disputes out of court in bankruptcy cases was the topic of a workshop organized by the American Chamber of Commerce in Albania and IFC. AmCham believes it is important to guide its members through […]

Ambasadorja e SHBA, Yuri Kim Diskuton me Dhomën Amerikane Sfidat e Bizneseve nga COVID-19 / U.S. Ambassador Yuri Kim Talks with AmCham Representatives on COVID-19 Challenges

Ambasadorja e SHBA, Yuri Kim Diskuton me Dhomën Amerikane Sfidat e Bizneseve nga COVID-19 Bordi drejtues i Dhomës Amerikane të Tregtisë dhe drejtues të bizneseve anëtare zhvilluan më 29 prill një video takim me Ambasadoren e SHBA, Yuri Kim, ku u diskutua gjerësisht mbi sfidat e Covid 19. Ambasadorja e SHBA, Yuri Kim theksoi rolin […]

Tax officials respond to AmCham members’ concerns

Frequent direct contact between businesses and tax officials in the field is not something the tax administration wants to see, and, as a result, it has decided to make some changes in its audit methodology, using a risk-based analysis to lower the number of field visits and conduct model audits from the tax offices. General […]

The American Chamber of Commerce in Albania and McCain Institute organize training on Leadership

Dhoma Amerikane dhe McCain Institute organizojnë trajnimin mbi Lidershipin Lidershipi i udhëhequr nga karakteri, ka qënë tema e trajnimit që Dhoma Amerikane organizoi për anëtarët e saj në bashkëpunim me McCain Institute for International Leadership mbështetur në programin e  “Arizona State University”. Trajnimi i drejtuar nga z. Dael Dervishi, anëtar Bordi i AmCham i cili është gjithashtu […]

AmCham holds annual meeting with the Customs General Director

The American Chamber of Commerce in Albania organized its annual meeting with the General Directorate of Customs. In his remarks, AmCham President Mr. Enio Jaço expressed his appreciation about the annual meeting with customs as an annual tradition that helps develop constant dialogue between the institution and AmCham members. However, “regardless of frequent meetings, there […]