AmCham Albania dhe NOA në ditën e parë të HR Open Week

Si të përzgjedhësh talentet në kushtet e pandemisë Departamentet e HR kanë patur një përgjegjësi të madhe për kompaninë gjatë pandemisë, duke u bërë filtruesit dhe udhëzuesit më të mirë të zhvillimit dhe gjetjes së kapitalit njerëzor. AmCham Albania dhe ekspertja nga NOA, znj.Blerina Krantja,  kanë folur me anëtarët e AmCham mbi strategjitë më të […]

AmCham flet me Drejtoren e Tatimeve për modernizimin dhe lehtesimin e sistemit fiskal

Dhoma Amerikane ka vazhduar traditën e takimit me Drejtorinë e Tatimeve dhe të diskutimit të hapur të cështjeve që shqetësojnë biznesin në lidhje me administratën tatimore.  Takimi kishte në fokus cështje të rëndësishme për biznesin si problematikat me bllokimin e llogarive bankare nga drejtoritë e mbledhjes së borxhit, problematikat në sistemin informatik e deri tek […]

AmCham Albania dhe Deloitte Albania flasin për Trendet e Kapitalit Njerëzor në 2020

Njerëzit dhe teknologjia janë kthyer në faktorë të rëndësishëm të zhvillimeve organizative dhe trendet që kanë gjeneruar gjatë një viti të vështirë janë studiuar nëpërmjet pyetësorit të organizuar nga Deloitte Albania. Z.Roden Pajaj, Kryetar i Komitetit të Punës dhe Etikës në Biznes në Dhomën Amerikane si dhe Drejtues i Burimeve Njerëzore tek Deloitte Albania, ka […]

Dhoma Amerikane e Tregtisë dhe AIMS International Albania flasin për “Nevojat për zhvillimin dhe ri-aftësimin e fuqisë punëtore në normalitetin e ri”

Covid -19 tashmë i ka të provuara efektet mbi biznesin, dhe burimet njerëzore janë një nga departamentet që vuajnë vulën e tij. Ndërsa shërbimet, prodhimi, marrdhëniet me klientin janë duke u ridimensiuar për tju përshtatur një realiteti të ri, burimet njerëzore po luajnë një rol themelor në ridimensionimin e  fuqisë punëtore dhe përshtatjen e aftësive […]

AmCham Albania, Deloitte Legal Sh.p.k. dhe Qendra Kombëtare e Biznesit (QKB) shpjegojnë për biznesin “Aspektet kryesore të Regjistrimit të Pronarëve Përfitues”

Të gjitha entitetet e regjistruara në QKB kanë detyrimin ligjor të regjistrohen në Regjistrin e Pronarëve Përfitues. Për të kryer me sukses këtë proces, Dhoma Amerikane e Tregtisë në bashkëpunim edhe me Deloitte Legal dhe QKB kanë ofruar trajnimin që i jep biznesit një informacion të detajuar mbi hapat që duhet të ndjekë për identifikimin […]

Dhoma Amerikane diskuton me doganat për problematikat e biznesit

Referancat, magazinat doganore, sistemi on line, në fokus të takimit Dhoma Amerikane e Tregtisë ka organizuar takimin vjetor me Drejtorinë e Doganave, për të folur drejt për drejt për çështje që biznesi i saj anëtar has në sektorin e doganave. Gjatë përshëndetjes së tij, Presidenti i Dhomës Amerikane, z.Enio Jaço i kërkoi sot Drejtorisë së […]

AmCham dhe Facilization flasin për: Automatizim dhe digjitalizim të proçeseve të biznesit / AmCham and Facilization discuss Automation and digitization of business processes

AmCham dhe Facilization flasin për: Automatizim dhe digjitalizim të proçeseve të biznesit Dhoma Amerikane e Tregtisë në bashkëpunim me kompaninë Facilization i ka ofruar anëtarëve të komunitetit të saj workshop-in me temën “Automatizimi dhe Dixhitalizimi i marketingut, shitjeve dhe shërbimit ndaj klientit” Situata e pandemisë dhe orientimi i biznesit on line dhe digjitalizimi i proçeseve […]

Workshopi “Bashkëpunimi në ekip, në mjedise virtuale” / “Teaming in a virtual environment” Workshop

  Workshop i Komitetit të Punës dhe Etikës Si të punosh virtualisht në ekip Kushtet e pandemisë dhe puna nga shtëpia, ka sjellë sfida të reja për ekipet. Të punosh virtualisht dhe të kesh eficencë nga bashkëpunimi në ekip, duket se të kërkon përvetësimin e disa teknikave të nevojshme. Pikërisht për këto teknika dhe forma […]

Enio Jaço: Improving the Business Climate will Change the Image of Albania, Turning the Country into an Investment Hub

  (versioni shqip eshte me poshte) American Chamber of Commerce President Enio Jaço said today that the  creation of a business climate that offers legal guarantees and fair competition, without corruption and political crises, will change the image of Albania and turn the country into a regional hub for American and international investments. Jaço made […]