Presidenti i AmCham, Enio Jaco: Dy investimet Amerikane, Shqipëria do testohet vazhdimisht. Shqipëria, mundësi të fitojë garën rajonale.

Presidenti i Dhomës Amerikane, Enio Jaço foli për klimën e biznesit si dhe perspektivën e investimeve amerikane në Shqipëri në një intervistë me gazetarin Neritan Sejamini në emisionin “Me Pak Fjalë”.   Presidenti Jaço tha se “Kapacitetet e Shqipërisë do testohen në mënyrë të vazhdueshme ndoshta gjatë viteve të ardhshme, në lidhje me bërjen realitet të […]

Presidenti i AmCham, Enio Jaco: Skavica dhe TEC-i i Vlorës e kthejnë Shqipërinë në qëndër rajonale energjie. Mundësi të tjera Investimesh nëse adresohen Reformat

Presidenti i Dhomës Amerikane të Tregtisë, Enio Jaço diskutoi në Forumin Ekonomik të Tiranës me Anëtarin e Lartë të Atlantic Council (Këshillit të Atlantikut), Damir Marusic mbi “Marrëdhëniet SHBA-Shqipëri në Administratën Biden”.  Ai tha se pas dy projekteve strategjike të Skavicës dhe TEC-it të Vlorës, investimet amerikane mund të behen afatgjata dhe dominuese nëse adresohen […]

20 – Vjetori AmCham. Jaço: Marrëveshja me SHBA, Oportunitet i Madh për Investimet Amerikane në Shqipëri

Intervista me Presidentin e Dhomës Amerikane të Tregtisë në Shqipëri, Enio Jaço Zëri i Amerikës: Zoti Jaço! 20 vjet nga themelimi i saj, cili është bilanci i Dhomës Amerikane në Shqipëri? Enio Jaço: Mendoj se Dhoma Amerikane e Tregtisë ka qenë shumë produktive gjatë këtyre 20 vjetëve. Ajo është një nga institucionet me struktura nga më të […]

Intervistë e Presidentit të Dhomës Amerikane të Tregtisë në News24

AmCham në Shqipëri ka zhvilluar pak ditë më parë një anketim me një bazë të gjerë të anëtarëve të saj mbi ndikimin e Covid19 në fuqinë punëtore. Për të folur rreth kësaj ankete dhe impaktin e krizës në ekonomi dhe biznes do të lidhemi me Presidentin e Dhomës Amerikane të Tregtisë, zotin Enio Jaço. Pyetje: […]

ENIO JAÇO, PRESIDENT I DHOMËS AMERIKANE TË TREGTISË INTERVISTË PËR EURONEWS ALBANIA

ENIO JAÇO, PRESIDENT I DHOMËS AMERIKANE TË TREGTISË INTERVISTË PËR EURONEWS ALBANIA Ilva Tare: Cilat janë qëndrimet e anëtarëve të Dhomës Amerikane të Tregtisë, shqetësimet kryesore që kanë me situatën? Enio Jaço: Anëtarët e Dhomës Amerikane janë të shqetësuar. Ne jemi në kontakt të vazhdueshëm me ta, në rradhë të parë për të kuptuar shetësimet […]