Organizohet edicioni i 21-të i Asamblesë së Përgjithshme në AmCham

Anëtarët zgjedhin Presidentin, Sekretarin dhe dy anëtarë të Bordit Drejtues Dhoma Amerikane e Tregtisë në Shqipëri organizoi Mbledhjen e Përgjithshme të Asamblesë, nëpërmjet së cilës u zgjodhën Presidenti, Sekretari dhe dy anëtarë të Bordit Drejtues. Takimi më i madh dhe më i suksesshëm i vitit, pati prezencën e Ministres së Financave, znj. Delina Ibrahimaj, Ambasadores […]

AmCham Publikon Axhendën e Investimeve: 40 Rekomandime për Përmirësimin e Klimës së Biznesit

Dhoma Amerikane e Tregtisë në Shqipëri publikoi sot “Axhendën e Investimeve 2021”, një paketë me 40 rekomandime drejtuar Qeverisë dhe Parlamentit të Ri me synim përmirësimin e shpejtë të Klimës së Biznesit. Përmes një letre falenderimi, Presidenti i AmCham, z. Enio Jaço vlerësoi kontributin e lartë të anëtarëve, në evidentimin e sfidave që pengojnë mënyrën […]

Dhoma Amerikane mbi 40 rekomandime për Klimën e Biznesit, Presidenti Jaço: Do monitorojmë votat e deputetëve

Sot më datë 10 mars, 2021, Presidenti i Dhomës Amerikane të Tregtisë, z. Enio Jaço zhvilloi Konferencën Vjetore për Mediat mbi zhvillimet që kanë ndikuar komunitetin e AmCham gjatë vitit 2020 e në vijim. Presidenti Jaço u ndal në dy çështje gjatë fjalës së tij, sfidat dhe pritshmëritë nga efektet e Pandemisë si dhe Klima […]

AmCham Albania Celebrates 20th Anniversary, Elects New Executive Structures through Electronic Voting

The American Chamber of Commerce in Albania held its 20th General Assembly Meeting on Oct. 15, marking the 20th anniversary of its establishment and electing its new executive structures through electronic voting. Finance and Economy Minister Anila Denaj, U.S. Ambassador Yuri Kim, AmCham members and representatives of American, international and Albanian businesses attended the meeting. […]

A new brand identity on the eve of the 20th anniversary

Dhoma Amerikane e Tregtisë ka kënaqësinë t’Ju prezantojë me Imazhin e ri të Identitetit të saj, në prag të 20 vjetorit të Themelimit të saj dhe përpara Asamblesë së Përgjithshme, e cila do mbahet në 15 Tetor. Imazhi i ri i AmCham simbolizon partneritetin midis SHBA dhe Shqipërisë, si dhe përfaqëson evoluimin e organizatës, në […]

AmCham Press Release – Unemployment Survey

Anëtarët e Dhomës Amerikane të Tregtisë në Shqipëri Ruajne Fuqinë Punëtore Pavarësisht Sfidave të COVID-19 Dhoma Amerikane e Tregtisë në Shqipëri (AmCham) zhvilloi javën e kaluar një anketim me një bazë të gjerë të anëtarëve të saj, për të matur ndikimin e COVID-19 në fuqinë punëtore. AmCham përfaqëson 224 kompani me një total prej 38,000 […]

DEKLARATË PËR SHTYP / PRESS RELEASE

Dhoma Amerikane e Tregtise eshte duke ndjekur me shqetesim te madh sfidat e shkaktuara nga pandemia globale e COVID – 19 dhe ofton mbeshtetjen e saj per te parandaluar, mbajtur nen kontroll dhe zbutur pasojat e kesaj epidemie. AmCham ka vleresuar masat e marra nga qeveria shqiptare per te minimizuar shperndarjen e virusit dhe perpjekjet […]