Dhoma Amerikane e Tregtisë dhe AIMS International Albania flasin për “Nevojat për zhvillimin dhe ri-aftësimin e fuqisë punëtore në normalitetin e ri”

Covid -19 tashmë i ka të provuara efektet mbi biznesin, dhe burimet njerëzore janë një nga departamentet që vuajnë vulën e tij. Ndërsa shërbimet, prodhimi, marrdhëniet me klientin janë duke u ridimensiuar për tju përshtatur një realiteti të ri, burimet njerëzore po luajnë një rol themelor në ridimensionimin e  fuqisë punëtore dhe përshtatjen e aftësive […]

AmCham Albania, Deloitte Legal Sh.p.k. dhe Qendra Kombëtare e Biznesit (QKB) shpjegojnë për biznesin “Aspektet kryesore të Regjistrimit të Pronarëve Përfitues”

Të gjitha entitetet e regjistruara në QKB kanë detyrimin ligjor të regjistrohen në Regjistrin e Pronarëve Përfitues. Për të kryer me sukses këtë proces, Dhoma Amerikane e Tregtisë në bashkëpunim edhe me Deloitte Legal dhe QKB kanë ofruar trajnimin që i jep biznesit një informacion të detajuar mbi hapat që duhet të ndjekë për identifikimin […]

Dhoma Amerikane diskuton me doganat për problematikat e biznesit

Referancat, magazinat doganore, sistemi on line, në fokus të takimit Dhoma Amerikane e Tregtisë ka organizuar takimin vjetor me Drejtorinë e Doganave, për të folur drejt për drejt për çështje që biznesi i saj anëtar has në sektorin e doganave. Gjatë përshëndetjes së tij, Presidenti i Dhomës Amerikane, z.Enio Jaço i kërkoi sot Drejtorisë së […]

Dhoma Amerikane e Tregtisë nxjerr në shitje pajisje zyre të përdorura

Ju lutem nëse jeni të interesuar, na kontaktoni brenda datës 19 Shkurt 2021 në adresën e e-mail-it: [email protected] *Cmimet përfshijnë TVSH-në

Material për regjistrin e pronarëve përfitues (ultimate beneficial owners)

Linku i shkarkimit / Download link Ligji për pronarët përfitues (bilingual)

Fiskalizimi në fokus të ekspertëve

Drejtoresha e Tatimeve i jep përgjigje biznesit mbi çështjet e fiskalizimit gjatë takimit në Këshillin e Investimeve ÇËSHTJET DHE SHQETËSIMET KRYESORE TË NGRITURA NGA BIZNESET GJATË DISKUTIMIT TË HAPUR MBI FISKALIZIMIN DATË 22.01.2021 DHE PËRGJIGJET E DREJTORISË SË PËRGJITHSHME TË TATIMEVE   ÇËSHTJET E NGRITURA NGA DHOMA AMERIKANE E TREGTISË –  Shqetësimi i parë lidhet […]

UFT 25 vjet në tregun shqiptar, një histori suksesi

Intervistë me z. Elton Çollaku, Administrator i Union Financiar Tiranë Union Financiar mbushi 25 vjet në tregun shqiptar të shërbimeve financiare. Cilat janë sukseset që mbushin historinë e saj dhe si ka evoluar biznesi juaj gjatë këtij çerek shekulli? Union Financiar Tiranë lindi në vitet e para të tranzicionit, si bashkëshoqërues i familjes shqiptare, në […]

AmCham dhe Facilization flasin për: Automatizim dhe digjitalizim të proçeseve të biznesit / AmCham and Facilization discuss Automation and digitization of business processes

AmCham dhe Facilization flasin për: Automatizim dhe digjitalizim të proçeseve të biznesit Dhoma Amerikane e Tregtisë në bashkëpunim me kompaninë Facilization i ka ofruar anëtarëve të komunitetit të saj workshop-in me temën “Automatizimi dhe Dixhitalizimi i marketingut, shitjeve dhe shërbimit ndaj klientit” Situata e pandemisë dhe orientimi i biznesit on line dhe digjitalizimi i proçeseve […]

Si një bankë amerikane u bë faktor në tregun shqiptar në vetëm 5 vjet

Abi, kur lindte një bankë Bankingu në konceptin e një banke boutique, që vendosi klientin në fokus dhe e mbështeti me optimizëm në vendimarrjet më të vështira, krijoi Bankën Amerikane të Investimeve     Mjafton një vizitë e shkurtër në zyrat qendrore të ABI Bank për të kuptuar se sa shumë është bërë në vetëm […]