BALFIN merr pjesë në Forumin Evropian të IFC-së në Kroaci, CEO Muka: Ne punojmë së bashku në zbatimin e projekteve të mëdha.

BALFIN merr pjesë në Forumin Evropian të IFC-së në Kroaci, CEO Muka: Ne punojmë së bashku në zbatimin e projekteve të mëdha.

Drejtoresha Ekzekutive e Grupit BALFIN, Edlira Muka, ishte një nga panelistët në Forumin e Evropës IFC “Përqafimi i Ndryshimit”, organizuar në Dubrovnik, Kroaci, nga 24 deri më 26 prill. Paneli “Leading at Times of Change”, i përbërë nga përfaqësues të lartë të kompanive si Raiffeisen Bank Croatia, BALFIN Group, Cifrowy Polsat Group nga Polonia, Globalworth Real Estate nga Rumania, LunchHub Ventures nga Bullgaria dhe Shkëmbimi i energjisë Shqipëri-Kosovë, u moderua nga Ary Naïm, Menaxher i Rajonit Jugor të Evropës Qendrore dhe IFC për Evropën Jugore dhe IFC. Panelistët diskutuan rreth temave aktuale që kanë rëndësi për biznesin, institucionet publike dhe organizatat ndërkombëtare.

Liderët ndanë idetë e tyre për tranzicionin e gjelbër, konvergjencën në BE, Luftën në Ukrainë, krizën e inflacionit, trazirat e tregjeve të kapitalit, dixhitalizimin, etj. Edlira Muka, CEO e Grupit BALFIN, përmendi bashkëpunimin e suksesshëm midis grupit dhe IFC në prodhimin e energjisë së gjelbër për qendrën tregtare TEG. “Ne jemi në partneritet me IFC për të zgjeruar më tej gjurmën e gjelbër të qendrës tregtare TEG në Tiranë. TEG ka promovuar tranzicionin e gjelbër dhe po e udhëheq këtë sektor me shembull. Deri tani është duke ricikluar 100% të të gjitha mbetjeve të paketimit të prodhuara nga të gjithë qiramarrësit e saj. Me mbështetjen e IFC, TEG ka instaluar panele diellore që do të mbulojnë afërsisht 80% të konsumit të saj dhe hapi tjetër do të jetë tarifimi falas për makinat elektrike”. “Kushdo që ka punuar me BALFIN Group ka mbetur i impresionuar me nivelin e tij të qeverisjes, sofistikimit dhe efikasitetit në mes të një mjedisi biznesi ende në zhvillim në Shqipëri dhe Ballkanin Perëndimor,” shtoi Ary Naïm, Menaxher Rajonal i IFC për Evropën Qendrore dhe Juglindore, në lidhje me bashkëpunimin midis BALFIN Group dhe IFC. IFC po bashkëpunon me BALFIN Group në shumë nivele për projekte rajonale. Krahas financimit të këtyre projekteve, IFC po ofron asistencë të vlefshme ndërkombëtare kur ekspertiza vendore nuk është e mjaftueshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *