Konferenca ACE në Uashington

Konferenca ACE në Uashington

Konferenca e AmChameve në Evropë theksoi rëndësinë e bashkëpunimit midis bizneseve dhe qeverive duke shënuar një tjetër pikë të rëndësishme në marrëdhëniet transatlantike.

Konferenca filloi në Dhomën e Tregtisë së SHBA, ku Suzanne P. Clark, Presidente dhe CEO e Dhomës, theksoi rolin vendimtar të bizneseve në mbështetjen e qeverive në adresimin e çështjeve të mëdha. Ky sesion nxiti diskutime të hapura midis zyrtarëve të lartë të Dhomës Amerikane në SHBA-së mbi tema si emigracioni, energjia dhe çështjet ekonomike të sfidave të tjera.

Gjatë konferencës, ekipi i ACE pati mundësinë të takohet me Marisa Lago, Zëvendëssekretare e Tregtisë, dhe David De Falco, Zëvendës Asistent Sekretari, në  Departamentit të Tregtisë të SHBA. Diskutimet u përqendruan në shkëmbimin e ideve dhe theksuan rëndësinë e forcimit të lidhjeve midis sektorit korporativ dhe qeverisë. Dita e parë u mbyll me një pritje të këndshme në Residencën e Ambasadores Greke, duke ndihmuar në krijimin e nje platformë për network dhe dialog.

Midis takimeve të tjera rëndësishme gjatë udhëtimit pesë ditor në Uashington, ekipi i ACE vizitoi POLITICO-n, një burim i rëndësishëm i lajmeve politike dhe komentit. Angazhimi në bisedën me Matthew Kaminski, Kryeredaktor ne Politico, ndihmoi në eksplorimin e çështjeve komplekse të politikës në këndvështrimin human. Ekipi gjithashtu pati privilegjin të takohet me drejtuesit e lartë të EXIM Bank. Judith Pryor, Zëvendës Presidenten e Parë të EXIM dhe Kryetare e Bordit Drejtues, të cilët ofruan njohuri në programet e financimit dhe iniciativat që synojnë të ndihmojnë bizneset amerikane dhe evropiane.

Duke vazhduar me programin, ekipi i ACE mori pjesë në një debat interesant me Jose W. Fernandez, Zëvendëssekretar i Departamentit të Shtetit të SHBA. Diskutimi u përqëndrua në unitetin dhe misionin kritik të rindërtimit të Ukrainës, politikat e emigracionit, çështjet e energjisë dhe partneritetin Transatlantik të Tregtisë dhe Investimeve (TTIP). Këto çështje të rëndësishme, të lidhura me ngjarjet globale, nxitën një shkëmbim idesh.

Destinacioni tjetër ishte Houstoni. Gjatë vizitës, ekipi i ACE pati nderin të takohet me William Harris, Presidentin dhe Drejtorin e Përgjithshëm të Space Center Houston. Ata gjithashtu u angazhuan në një bisedë jashtëzakonisht interesante me Reid Wiseman, një astronaut që do të jetë pjesë e misionit të Hënës Artemis në vitin 2025. Këto takime shërbyen për të prezantuar perspektiva interesante në programin ambicioz të eksplorimit hapësinor dhe prodhuan diskutime frymëzuese.

Duke vazhduar eksplorimin në Houston, ekipi i ACE vizitoi Collins Aerospace, një kompani e njohur e hapësirës ajrore. Kjo vizitë ofroi një vështrim mbi përparimet shkencore dhe idetë inovative që drejtojnë sektorin hapësinor, duke thelluar më tej reputacionin e Houstonit si qendër globale për operacione hapësinore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *