Një vit më vonë: ACE është e palëkundur në mbështetje për popullin e Ukrainës

Një vit më vonë: ACE është e palëkundur në mbështetje për popullin e Ukrainës

E premte, 24 shkurt 2023 – Një vit më parë, Rusia pushtoi Ukrainën, duke shkelur ligjin ndërkombëtar, duke rrezikuar paqen dhe sigurinë në të gjithë rajonin dhe duke shkaktuar vuajtje të papërshkrueshme. Ndërsa lufta vazhdon, Dhomat Amerikane në Evropë – organizata ombrellë për 46 Dhoma Amerikane në 44 vende anembanë Evropës dhe Euroazisë – vazhdon të qëndrojë në solidaritet me popullin e Ukrainës, siç kemi bërë që nga 24 shkurt 2022.

Mendimet tona mbeten me të gjithë ata që janë prekur , duke përfshirë kolegët tanë të Dhomës Amerikane, anëtarët, partnerët dhe familjet e tyre.

Rrjeti ynë bashkon individë dhe organizata me lidhje të thella në të gjithë Evropën dhe Euroazinë dhe në mbarë botën. Vitin e fundit, Dhomat tona dhe kompanitë anëtare i kanë përdorur këto lidhje për të mbështetur drejtpërdrejt përpjekjet e ndihmës përmes një sërë iniciativash, duke përfshirë mbledhjen e fondeve, mbledhjen dhe shpërndarjen e mallrave dhe më shumë. Shumë prej tyre kanë kontribuar gjithashtu në programet që mirëpresin të zhvendosurit nga lufta. Në mes të krizës në vazhdim, ne duartrokasim qeveritë në të dy anët e Atlantikut për unitetin dhe përkushtimin e tyre ndaj popullit të Ukrainës.

Sektori publik dhe privat duhet të përgatiten për të luajtur një rol të rëndësishëm në mbështetjen e prosperitetit të ardhshëm ekonomik të vendit dhe planifikimin për rindërtimin e tij. Sigurimi i respektimit të sundimit të ligjit do të jetë thelbësor për të mundësuar një angazhim kuptimplotë nga të gjitha palët e interesuara. Përballë humbjes së pakuptimtë të jetëve njerëzore, duhet të vazhdojmë të mbetemi të angazhuar dhe të shprehemi për vlerat demokratike dhe mbrojtjen e dinjitetit njerëzor.

*** AmChams në Evropë shërben si organizatë ombrellë për 46 Dhoma Amerikane të Tregtisë (AmChams) nga 44 vende në të gjithë Evropën dhe Euroazinë. Në Evropë, ato përfaqësojnë interesat e më shumë se 17,000 kompanive amerikane dhe evropiane që punësojnë 20 milionë punëtorë dhe përbëjnë më shumë se 1.1 trilion dollarë investime në të dy anët e Atlantikut. Si një zë dypalësh i kompanive amerikane dhe evropiane, Dhomat Amerikane në Evropë punojnë për të komunikuar rëndësinë e ekonomisë transatlantike si në Evropë ashtu edhe në Shtetet e Bashkuara.

Dhoma Amerikane e Rusisë aktualisht është e përjashtuar nga të gjitha komunikimet e ACE dhe nga mbështetja e kësaj deklarate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *