E ardhme pa duhan 

Ne po shfrytëzojmë shkencën, faktet dhe inovacionin për të ofruar një të ardhme pa duhan, më shpejt. 

Për ne, kjo do të thotë të rrisim ambiciet tona për të zëvendësuar cigaret me alternativa më të mira sa më shpejt të jetë e mundur. 

Ne synojmë të jemi një kompani me shumicë pa duhan deri në vitin 2025. 

Philip Morris International 

- Lorent Gordi -MENAXHER I PËRGJITHSHËM SHQIPËRI & KOSOVË

Biografia e kompanisë 

Philip Morris International është një kompani lider ndërkombëtare e duhanit, me një fuqi punëtore të larmishme prej rreth 71,000 njerëz që vijnë nga çdo cep i globit. 

Ne jemi të përkushtuar të jemi një punëdhënës i shkëlqyer. Ne përpiqemi të jemi të përgjegjshëm mjedisor dhe social. Ne jemi të përkushtuar për të luftuar tregtinë ilegale të cigareve. Ne mbështesim me krenari komunitetet ku ne kemi burimin e duhanit dhe ku punonjësit tanë jetojnë dhe punojnë. 

Pikat kryesore të biznesit 

71,000
punonjës në mbarë botën 

430+
Shkencëtarë, inxhinierë dhe teknikë të R&D që punojnë në produkte pa tym 

180+
tregjet ku shiten produktet tona 

150
milion konsumatorë në mbarë botën 

6
nga 15 markat më të mira ndërkombëtare në botë, duke përfshirë Marlboro 

39
objektet e prodhimit në mbarë botën 

Ne jemi të përkushtuar për të bërë diçka shumë dramatike - ne duam të zëvendësojmë cigaret me produkte pa tym sa më shpejt të jetë e mundur. 

Kjo është arsyeja pse ne kemi më shumë se 430 shkencëtarë, inxhinierë dhe teknikë që zhvillojnë alternativa më pak të dëmshme ndaj cigareve në dy objektet tona kërkimore në Zvicër dhe Singapor. 

Është ndryshimi më i madh në historinë tonë. Dhe është e duhura për konsumatorët tanë, kompaninë tonë, aksionerët tanë dhe shoqërinë 

Nëse nuk pi duhan, mos e fillo; nëse e pi, lëre; nëse nuk mund të heqësh dorë, ndrysho”. kjo moto që shoqëroi lëvizjen tuaj "Unsmoke", është e pazakontë për një markë që operon në industrinë e duhanit. Kush është kuptimi?

Është vërtetë kënaqësi të flas dhe të prezantoj fushatën “Unsmoke”! Një fushatë gati revolucionare në industrinë e duhanit në nivel global. “Unsmoke” nisi në vitin 2019, me vizionin e qartë që përmes saj ne mund të ndryshojmë "rrjedhën e historisë" dhe të shënojmë të ardhmen e Philip Morris dhe të gjithë botës. Po citoj një studim: “Cigarja e fundit në Britaninë e Madhe do të fiket në vitin 2050. Ne besojmë se kemi gjetur mënyrën për ta bërë këtë të ndodhë edhe më shpejt, jo vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, por edhe këtu, në Ballkan. Fushata “Unsmoke” beson fort se duhanpirësit do të bëjnë zgjedhjen më të mirë të mundshme nëse ndalojnë konsumimin e duhanit dhe produkteve të nikotinës. Në të njëjtën kohë, nuk i mbyll sytë para faktit se një pjesë e madhe e 1.3 miliardë duhanpirësve, numri i vlerësuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, thjesht nuk do ta bëjnë këtë. Prandaj është e nevojshme t'u ofrohen alternativa më pak të dëmshme se cigaret. Dhe nuk ka rëndësi nëse ato alternativa prodhohen nga Philip Morris apo ndonjë kompani tjetër; ajo që ka rëndësi është që produkti të vërtetohet shkencërisht se është një opsion më i mirë se cigaret dhe të tregtohet me përgjegjësi. Përmes “Unsmoke” - ne duam të sjellim ndryshim në botë dhe ky vizion shkon përtej thjesht një përfitimi tregtar. Por gjithashtu shkon përtej kapaciteteve të një kompanie të vetme, pavarësisht se sa e madhe është ajo. Kjo është dhe arsyeja pse ne kërkojmë bashkëpunimin e mediave, ekspertëve të shëndetit publik dhe rregullatorëve në mbarë botën, për t'i kthyer cigaret sa më shpejt të jetë e mundur në diçka të së shkuarës.

A do të vazhdojë veprimtaria e PMI të fokusohet në inovacion?

Gjithmonë! Teknologjia dhe inovacioni janë pjesë e pandarë e kompanisë sonë. Nuk është e logjikshme dhe e përgjegjshme të ndalosh një proces investimi në inovacion dhe një të ardhme më të mirë pas 15 vjetësh. Më shumë se 6 miliardë dollarë janë investuar në produkte inovative që sot janë më pak të dëmshme. Janë bërë shumë përpjekje për të gjetur një raport të përsosur - një produkt me cilësi të lartë që është më pak i dëmshëm dhe që përmbush nevojat e duhanpirësve duke ruajtur një ritual i cili është shumë i rëndësishëm për duhanpirësit që t'i pranojnë këto alternativa. Në Philip Morris punojnë shumë shkencëtarë nga fushat e toksikologjisë, farmacisë, mjekësisë, biologjisë dhe rreth 30 fusha të tjera shkencore në zhvillimin e zgjedhjes më të mirë për duhanpirësit. Unë besoj se industria jonë mund të kontribuojë gjithashtu në përmirësimin e cilësisë së jetës për të gjithë ne.

Cilat janë planet dhe pritshmëritë tuaja për vitet në vijim?

Pozicionimi si lider me vlera unike në treg është thelbësor në biznesin tonë, ashtu si në çdo industri tjetër. Ashtu siç ishim lider në prodhimin e cigareve konvencionale për një shekull të tërë, sot jemi lider në prodhimin e alternativave më të sigurta dhe të verifikuara. Sot në botë ka mbi 20 milionë më pak duhanpirës që pinë cigare, si pasojë e zgjedhjes së tyre për të përqafuar plotësisht IQOS. Ka ende shumë sfida përpara por ne kemi besim plotë që në të ardhmen e afërt t'i kalojmë me sukses.

Cili është aseti më i vlefshëm për Philip Morris Albania?

Njerëzit, sigurisht. PMI është shndërruar në një model frymëzues në Shqipëri për kulturën e punës dhe njerëzit profesionistë të përkushtuar, talente të reja me aftësi krijuese - një punëdhënës me një mjedis pune pasionant, gjithëpërfshirës dhe të larmishëm. Dhe gjëja më e mirë që mund të bëjmë me njerëzit krijues, është të krijojmë hapësirën që u lejon atyre të jenë vetvetja, në mënyrë që ata të kontribuojnë më të mirën nga vetja dhe të mbështesin njëri-tjetrin. Kjo është mënyra se si ne drejtojmë natyrshëm inovacionin dhe mbajmë konsumatorin në fokus. Çdo arritje, sado e vogël ka rëndësi. Ne besojmë dhe e dimë nga përvoja se ekselenca duhet të vlerësohet dhe të shpërblehet. Për këtë arsye, ne kemi krijuar programe shpërblyese, që nxjerrin në pah ata punonjës të cilët kanë sjellë vërtet një ndryshim. Drejtuesit dhe menaxherët janë gjithmonë duke orientuar ekipin, ata i ndihmojnë të gjithë të zhvillojnë aftësitë e tyre profesionale dhe frymëzojnë edhe të tjerët duke shfaqur përvojën e tyre dhe duke ofruar shembuj për t’u ndjekur.

Foto per Philip Morris Business Profile


Njësia Bashkiake Nr. 7,
Rruga Murat Toptani,
Qendra e Biznesit Eurocol Kt. 10,
1000 Tirane